Klimtreffen Saffres 2022

Klimtreffen
Doelgroep
Iedereen
Doel

Saffres is een plaatsje in de streek van de Côte d'Or bij het plaatsje Vitteaux. Het nabijgelegen Parc Régional du Morvan trekt veel wandelaars en natuurliefhebbers.

De eerste klimmers kwamen rond 1938 al in Saffres en halverwege de jaren 50 is het echt populair geworden. Zoals de nieuwe topo al aangeeft zijn er meer dan 400 routes tot ongeveer 40 meter hoog. Dit maakt Saffres een van de grootste klimgebieden in de Bourgogne. Veel van de rotswanden liggen naar het zuiden waardoor het na een regenbui weer snel droog is.

Semur-en-Auxois is een prachtig maar redelijk klein massief aan de voet van de middeleeuwse stad gelegen en bestaat uit roos graniet.  Een ideale plek voor onze klimmersgezinnen om zich uit te leven met het riviertje nabij.

Hauteroche ligt op een klein kwartiertje van de camping.  De rotswand is er breder dan je zou vermoeden.  Ruim 300 meter lang strekt deze zich uit in de beboste zuidwand aan de rechteroever van de Viroin.

Praktisch:
Prijs

Het klimtreffen is gratis , echter  je moet wel inschrijven via de website  inschrijvingsformulier Hemelvaart

MAALTIJD: Op zaterdag organiseren we een kaas en wijn avond (vlees wordt voorzien indien je geen kaas lust – kindjes krijgen hotdogs).

Wie hieraan wenst deel te nemen dient bij de inschrijving zijn/haar keuze tussen kaas en vlees te vermelden en het bedrag van 12 euro per volwassene en 6 euro per kind over te schrijven op rekening BE73 0012 3856 0260 met vermelding maaltijd klimtreffen.

Indien je niet wenst deel te nemen aan de kaas en wijnavond dien je 15 € te storten op rekening BE73 0012 3856 0260 ​ ter bevestiging van je inschrijving.  Wanneer je wel inschreef voor  deze avond dient deze extra reservatiekost niet betaald te worden.

 

Verblijf

We logeren op Camping Municipal Saint-Nicolas – Avenue Carnot - VITTEAUX 

(de camping werd reeds gereserveerd – betaling gebeurd ter plaatse). De camping ligt met de wagen op 10 minuten van het massief van Saffres, 20 minuten van Semur-en-Auxois en een 15-tal minuten van het massief Hauteroche)

Locatie

Camping Municipal Saint-Nicolas – Avenue Carnot - VITTEAUX 

Vervoer

Eigen vervoer of carpooling

Materiaal

Aangezien dit een klimtreffen is wordt er verwacht dat je zelfstandig kan klimmen en je eigen materiaal hebt

datum plaats
-
Camping Municipal Saint-Nicolas – Avenue Carnot - VITTEAUX
Inschrijven
Contact voor meer informatie

Nancy.Willeme@telenet.be of info@bacantwerpen.be