Toerskiën 2022

BAC Antwerpen heeft ruim 10 jaar expertise in het organiseren van toerskistages. Onze stages zijn zeer divers, er is een opleiding off-piste skiën bij, er zijn stages voor beginners en voor mensen met meer ervaring, tochten op vergletsjerd en niet-vergletsjerd terrein, stages bestaande uit dagtochten en ook stages waarbij er van hut tot hut wordt getrokken.

 

Volzet
toerski

Een off-piste vierdaagse voor de beginnende en of deels ervaren off-piste skiër bestaande uit ééndagstochten. Voor zij die echt willen leren off-piste skiën, je leert er technisch en praktisch juist skiën in allerlei verschillende sneeuwcondities en hellingen met eveneens het leren omgaan met veiligheidsmateriaal zoals LSZA, schop en sonde om een lawineslachtoffer terug te vinden. Een ideale voorbereiding op het verdere zwaardere off-piste skiën en of een initiatie toerskistage onder begeleiding. Voorwaarden tot deelname zijn het beschikken over een goede fysieke conditie en beschikken over een uitstekend  goed ski niveau op zwarte pistes en eventueel rand van pistes.

Volzet
toerski

Een free-rando skiweek voor de beginnende en of deels ervaren off-piste skiër bestaande uit ééndagstochten. Voor zij die echt willen leren off-piste skiën, je leert er technisch en praktisch juist skiën in allerlei verschillende sneeuwcondities en hellingen met eveneens het leren omgaan met veiligheidsmateriaal zoals LSZA, schop en sonde om een lawineslachtoffer terug te vinden. We combineren tijdens deze week het leren skiën off-piste met het maken van onze eerste echte toerski-tochten. Voorwaarden tot deelname zijn het beschikken over een goede fysieke conditie en beschikken over een uitstekend  goed ski niveau op zwarte pistes en eventueel rand van pistes.

Volzet
toerski

5 dagen toerskiën in de Dolomieten. De stage bestaat voornamelijk uit ééndagstochten voor de beginnende toerskiër en splitboarder waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader.

Volzet
toerski

Een toerskiweek voor de ervaren toerskiër in het Oostelijke deel van Zwitserland. We maken een toer van een ganse week, trekken over hoge bergpassen van berghut tot berghut, beklimmen af en toe een top.  Alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën komen aan bod tijdens deze week.

Laatste plaatsen
toerski

6 dagen toerskiën in het Zuidelijk gedeelte van het Ortlermassief, bestaande uit meerdaagse tochten voor de ervaren toerskiër waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader.

toerski

4 dagen toerskiën in de regio van Meiringen (Centraal Zwitserland), bestaande uit ééndagstochten. We verblijven in een blokhut in Gadmen vanwaar we de verschillende toerskitochten ondernemen.

 

Meer info volgt later