Sneeuwschoentochten 2025

Winterwandelen met sneeuwschoenen: een fantastische manier om van de winter te genieten.

Echter brengen de winterse condities  ook de nodige uitdagingen met zich mee.  Vandaar dat BAC Antwerpen jaarlijks de volgende opleidingen organiseert:

  • lawinekunde: theoretische en praktische opleiding
  • begeleide sneeuwschoentochten van een week met verschillende moeilijkheidsgraden (terrein/lawinegevaar/…) om theorie in praktijk om te zetten

BAC Antwerpen heeft bijna 20 jaar ervaring in het organiseren van sneeuwschoentochten en sneeuwschoenstages. Tijdens deze stages en tochten komen alle elementen, die je nodig hebt om veilig sneeuwschoentochten te maken in lawinegevoelig terrein, ter sprake en worden in de praktijk geoefend. 

Ons programma past zich steeds aan en we gaan ook op zoek naar andere regio’s om deze mooie bergsportdiscipline uit te voeren

sneeuwschoen1

Deze stage bestaat voornamelijk uit dagtochten + een tweedaagse via een onbemande hut. We vertrekken vanuit Saint Paul sur Ubaye : van hieruit maken we een eerste tocht en oefenen uitgebreid met het lawinemateriaal.  We verplaatsen onze met de wagen naar de volgende gîte van waar we naar een hoger gelegen col trekken. Dan volgt een tweedaagse rond de Aiguille de Chambeyron. De laatste stapdag vertrekken we vanuit Maljasset en klimmen we naar de Col de Mary. We maken mooie tochten, beklimmen af en toe een topje rond de 3000 m. We overnachten in zeer authentieke gîtes en eenmaal in een onbemande berghut.

Sneeuwschoen2

Het Beaufortainmassief is gelegen ten Zuiden van de Mont Blanc op Frans grondgebied, in de zomer een verlaten wandelgebied waar de Beaufortain-koeien zorgen voor de zalig lekkere Beaufort-kaas.
In de winter een even desolaat gebied gelegen tussen 2000 en 2800 m, het ideaal terrein voor de ervaren sneeuwschoenwandelaar. We brengen ook alle elementen rond veilig wintertrekken in lawinegevoelig terrein in de praktijk

Sneeuwschoen3

Het Langtauferstal ligt in Süd Tirol (Italië) niet ver van de Zwitserse en Oostenrijkse grens. We maken dagtochten vanuit een luxueus hotel.

De eerste dag concentreren we ons vooral op het het gebruik van lawinemateriaal tijdens een mooie tocht. De volgende dagen trekken we naar hoger gelegen bergpassen van waar we prachtige zichten hebben op de Oost-alpen.

Een sportieve week gecombineerd met de nodige luxe van een driesterrenhotel.