Stage bergbeklimmen gevorderden 2024

De gevorderde stage richt zich tot alpinisten die al uitgebreide ervaring hebben met bergtochten tot het niveau PD-AD, maar die op hun grenzen stoten bij het zelfstandig uitvoeren van beklimmingen in dit hogere niveau (AD).
Via deze stage willen we onze deelnemers de extra bagage mee geven om in de toekomst volledig autonoom tochten te ondernemen in de bergen in het niveau AD tot D. De focus ligt op tijd, veiligheid, efficiëntie en zelfzekerheid.

Er wordt steeds gewerkt vanuit bemande hutten, om zo maximaal aandacht te kunnen besteden aan onze beklimmingen – allen van niveau AD of hoger  – en bijhorende technieken in ijs, sneeuw en rots.

De focus ligt zo veel mogelijk op zelfstandigheid: de deelnemers bereiden zelf de tochten voor, maken ’s ochtends zelf de touwen klaar voor vertrek en trekken doorheen de dag zelf de cordées. De stageleiders sturen ter plekke bij waar nodig en er worden natuurlijk systematisch leermomenten ingebouwd voor, tijdens en na de beklimmingen : de volledige leerlijn bergbeklimmen gevorderd van het KBF komt aan bod.

bergbeklimming

Via deze stage willen we onze deelnemers de extra bagage meegeven om in de toekomst volledig autonoom tochten te ondernemen in de bergen in het niveau AD tot D. De focus ligt op tijd, veiligheid, efficiëntie en zelfzekerheid.

De stage gaat van 15/06 tot 22/06 door in Chamonix omdat daar de meeste mogelijkheden zijn om te oefenen op alle soorten terrein.